Moccamarengs dyppet i sjokolade - Pikekyss med mokkasmak, dyppet i sjokolade... Trenger vi si mer?
Foto: Manuela Kjeilen

Moccamarengs dyppet i sjokolade

Pikekyss med mokkasmak, dyppet i sjokolade... Trenger vi si mer?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

400 g sukker eller finkornet sukker

200 g eggehviter

0,5 stk vaniljestang (sløyfes)

2 ts espressopulver

1 dæsj sitronjuice, for å rense bollen og vispen

Annonse

Slik gjør du det:

Du trenger

1 stor sprøytepose

Sultane» Nozzle 796

200 g smeltet mørk sjokolade

gullblad, kan sløyfes

Slik gjør du

Sørg for å ha en helt ren bolle og visp fri for fettrester. Dette gjør du enklest ved å ta litt sitronjuice og papir og rense både bollen og vispen.

Eggehviten må være uten smårester av eggeplomme, jeg kjøper flytende økologiske eggehviter på boks, da slipper man å knekke opp for mange egg.

Legg bakepapir og hell på sukker i en liten langpanne, sett bakebrettet inn i oven på 200 grader i 7 minutter. Pass på tiden, det er best å ha på en timer.

Med en gang du har satt sukker inn i oven heller du eggehviter i en ren mikserbolle og setter mikseren på laveste hastighet i noen minutter.

Etter noen minutter setter du hastigheten på medium slik at du får stivt skum.

Den vanligste feilen du gjør er å tilsette sukker før eggehvitene har blitt til stivt skum. Om du tilsetter det for tidlig får ikke marengsen den riktige konsistensen.

Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i ovnen, setter du mikseren på høyeste hastighet.

Ta det varme sukkeret ut av ovnen og skru ned til 100 grader.

Tilsett 1 ts av det varme sukkeret om gangen, ta din tid her.

Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.

Når marengsen er klar, ta noe marengs mellom fingrene og kjenn om du har noe sukkerkorn mellom fingrene. Om du kjenner sukkerkorn, pisker du det videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelite sukkerkorn på slutten er ikke så farlig, det har ikke noe å si for smaken, men mer for det estetiske.

Tilsett ca. 2 ts espressopulver, og miks det i ett minutt til.

Ha marengsen i en sprøytepose med Sultane» Nozzle 796 (se video øverst).

Jeg syns det er enklest å bruke en silikonmatte på en bakeplate når jeg lager pikekyss.

Stek marengsen på 100 grader i 45-50 minutter, jeg setter begge brettene inn i oven og har på varmluft.

Når marengsen er avkjølt dypper du halvparten i smeltet mørk sjokolade.

Like før sjokoladen har stivnet, legger du ev. et gullblad på siden.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Minimarengs
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold