Hopp til hovedinnhold
Moccamarengs dyppet i sjokolade

Moccamarengs dyppet i sjokolade

Pikekyss med mokkasmak, dyppet i sjokolade... Trenger vi si mer?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

400 g

Sukker eller finkornet sukker

200 g

Eggehviter

0.5 stk

Vaniljestang (sløyfes)

2 ts

espressopulver

1 dæsj

Sitronjuice, for å rense bollen og vispen

Slik gjør du det:

Du trenger
1 stor sprøytepose
Sultane» Nozzle 796
200 g smeltet mørk sjokolade
gullblad,kan sløyfes
Slik gjør du
Sørg for å ha en helt ren bolle og visp fri for fettrester. Dette gjør du enklest ved å ta litt sitronjuice og papir og rense både bollen og vispen.
Eggehviten må være uten smårester av eggeplomme, jeg kjøper flytende økologiske eggehviter på boks, da slipper man å knekke opp for mange egg.
Legg bakepapir og hell på sukker i en liten langpanne, sett bakebrettet inn i oven på 200 grader i 7 minutter. Pass på tiden, det er best å ha på en timer.
Med en gang du har satt sukker inn i oven heller du eggehviter i en ren mikserbolle og setter mikseren på laveste hastighet i noen minutter.
Etter noen minutter setter du hastigheten på medium slik at du får stivt skum.
Den vanligste feilen du gjør er å tilsette sukker før eggehvitene har blitt til stivt skum. Om du tilsetter det for tidlig får ikke marengsen den riktige konsistensen.
Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i ovnen, setter du mikseren på høyeste hastighet.
Ta det varme sukkeret ut av ovnen og skru ned til 100 grader.
Tilsett 1 ts av det varme sukkeret om gangen, ta din tid her.
Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.
Når marengsen er klar, ta noe marengs mellom fingrene og kjenn om du har noe sukkerkorn mellom fingrene. Om du kjenner sukkerkorn, pisker du det videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelite sukkerkorn på slutten er ikke så farlig, det har ikke noe å si for smaken, men mer for det estetiske.
Tilsett ca. 2 ts espressopulver, og miks det i ett minutt til.
Ha marengsen i en sprøytepose med Sultane» Nozzle 796 (se video øverst).
Jeg syns det er enklest å bruke en silikonmatte på en bakeplate når jeg lager pikekyss.
Stek marengsen på 100 grader i 45-50 minutter, jeg setter begge brettene inn i oven og har på varmluft.
Når marengsen er avkjølt dypper du halvparten i smeltet mørk sjokolade.
Like før sjokoladen har stivnet, legger du ev. et gullblad på siden.