Moccamarengs

Moccamarengs

Liker du kaffe og marengs? Da vil du elske disse moccamarengsene!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

400 g

Sukker eller finkornet sukker

200 g

eggehvite

0.5 stk

Vaniljestang, frøene (kan sløyfes)

2 ts

espressopulver

Slik gjør du det:

Du trenger 1 stor sprøytepose og 1 wilton #1M tipp.
Sørg for å ha en helt ren bolle, og at vispen er fri for fettrester. Dette gjør du enklest ved å ta litt sitronjuice og papir og renser både bollen og vispen.
Eggehviten må være uten smårester av eggeplomme. Jeg kjøper flytende økologiske eggehviter på boks, så slipper jeg å knekke opp for mange egg.
I en lite langpanne legger du bakepapir og heller over sukker. Sett bakebrettet inn i ovnen på 200 grader i 7 minutter.
Med en gang du har satt sukker inn i oven, heller du eggehviter i en ren mikserbolle og setter mikseren pålaveste hastighet i noen minutter.
Etter noen minutter setter du så hastighet på medium slik at du får stivt skum.
Den vanligste feilen du kan gjøre er å tilsette sukker før eggehviten har blitt til stivt skum. Om du tilsetter det for tidlig får ikke marengsen den riktige konsistensen.
Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i oven, setter du mikseren på høyeste hastighet.
Ta det varme sukkeret ut av oven og skru ovnen ned til 100 grader.
Tilsett 1 ts av det varme sukkeret av gangen. Bruk god tid.
Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.
Når marengsener klar tar du noe marengs mellom fingrene for å kjenne om du har noe sukkerkorn mellom fingrene. Dersom du kjenner sukkerkorn pisker du marengsen videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelite sukkerkorn på slutten er ikke så farlig, det har ikke noe å si for smaken.
Tilsett ca. 2 ts espressopulver, og miks det i ett minutt til.
Ha marengs i en sprøytepose med (wilton #1M tipp) .
Jeg syns det er enklest å bruke en silikonmatte på en bakeplate når jeg lager pikekyss.
Stek marengsen på 100 grader i 45-50 minutter. Jeg setter begge brettene inn i oven og har på varmluft.