Mojitomakroner - Fantastiske og friske makroner, perfekt til … alle mulige anledninger.
Foto: Berit Nordgarden

Mojitomakroner

Fantastiske og friske makroner, perfekt til … alle mulige anledninger.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sikt sammen mandelmel og melis.

Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet. 

Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge. 

Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner. 

Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 14 minutter (varierer fra ovn til ovn). 

Mojitokrem:

  • Varm opp og bland sjokolade, fløte og limesaft til sjokoladen er løst opp. 
  • Ta av varmen og tilsett øvrige ingredienser, rør sammen til en jevn krem. Avkjøl.

Montering:

  • Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.
Oppskrift:

Søtsiden.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?