Mokkabrownie uten sukker, mel eller melk - Denne kaken er søtet med stevia istedenfor vanlig sukker. Røren er beregnet til en ildfast form.
Foto: Solveig Grande

Mokkabrownie uten sukker, mel eller melk

Denne kaken er søtet med stevia istedenfor vanlig sukker. Røren er beregnet til en ildfast form.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 170 °C.

Smelt sjokolade og kokosolje forsiktig i en kjele.

Ta kjelen av varmen, bland inn kaffe og vaniljepulver og avkjøl.

Pisk eggedosis av egg og Steviosa steviapulver.

Bland inn mandler, bakepulver og nøtter.

Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i røren og smak eventuelt til med litt mer Steviosa steviapulver eller Sukrinmelis hvis du vil ha den litt søtere.

Ha røren i en liten, smurt ildfast form, stek kaken på midterste rille i 15-20 minutter.

Avkjøl kaken godt i kjøleskap før servering og oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet.

Serveringsforslag: Server gjerne mokkabrownie med friske bær og siktet Sukrinmelis.

Oppskriften er hentet fra boken Uten Melk. Frisk med lavkarbo av Dr. Sofie Hexeberg og Tine Berg-Hansen (2013)

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.