Slik gjør du det:
Løs opp gjæren i lunken melk. Bland i sukker og mykt smør. Kna inn hvetemel (spar noe til utbakingen). La deigen heve i 10 min.
Rør imens sammen ingrediensene til fyllet. Sett muffinsformer av papir utover på to stekeplater.
Del deigen i to deler. Kjevle hver del utover til avlange leiver (bruk litt ekstra mel til utbakingen). Skjær hver leiv i 15 firkanter. Legg en liten klatt med fyll i midten og brett kantene over fyllet. Klem til skjøtene slik at du får små, runde boller. Legg disse i muffinsformene.
Hev bollene lunt i 1,5 time.
Pensle over de hevede bollene med sammenvispet egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl.
Sikt over litt melis før servering.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.