Moussaka -
Foto: Foto: Alf Børjesson

Moussaka

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør i en stekepanne. Brun kjøtt og løk i smør, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Bland inn tomater, tomatpure, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes. Stek moussaka i stekeovn på 160 grader i ca. 45 minutter. Server med brød og en frisk salat til.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Lasagne
fav Tid: 90 min
Klassisk moussaka
fav Tid: 60 min
Lasagne