Mousse med karamelliserte bananer - En dessert fra TV-programmet Dessertmesterne.
Foto: Fox

Mousse med karamelliserte bananer

En dessert fra TV-programmet Dessertmesterne.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Bananmousse

175 g kremfløte

3 g gelatin

125 g banan

25 g sitronsaft

65 g sukker

Karamelliserte bananer

15 g sitronsaft

60 g sukker

1 stk banan

Annonse

Slik gjør du det:

Bananmousse

Bløtlegg gelatinen. Visp fløten mellomfast, ikke stiv. Mikse banan, sitronsaft og sukker til en jevn røre. Smelt gelatinbladet i mikroovn og bland med bananrøren. Bland dette forsiktig med fløten, hell i valgfri form og la stivne.

Karamelliserte bananer

Skjær bananen i skiver.

Smelt sukker og sitronsaft i en stekepanne, gjerne av teflon.

Når sukkeret er gyllenbrunt, legger du i bananskivene og steker dem raskt på begge sider. Legg alt over på en fjøl og la det kjøle ned.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.