Mousse med karamelliserte bananer

Mousse med karamelliserte bananer

En dessert fra TV-programmet Dessertmesterne.

Christopher Sjuve
30 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Bananmousse

125 g

banan

65 g

sukker

Karamelliserte bananer

60 g

sukker

1 stk

banan

Slik gjør du det:

Bananmousse
Bløtlegg gelatinen. Visp fløten mellomfast, ikke stiv. Mikse banan, sitronsaft og sukker til en jevn røre. Smelt gelatinbladet i mikroovn og bland med bananrøren. Bland dette forsiktig med fløten, hell i valgfri form og la stivne.
Karamelliserte bananer
Skjær bananen i skiver.
Smelt sukker og sitronsaft i en stekepanne, gjerne av teflon.
Når sukkeret er gyllenbrunt, legger du i bananskivene og steker dem raskt på begge sider. Legg alt over på en fjøl og la det kjøle ned.