Moussekake med pasjonsfrukt og lakrismandelbunn - Frisk kake som passer godt til sommersesongen!
Foto: Manuela Kjeilen

Moussekake med pasjonsfrukt og lakrismandelbunn

Frisk kake som passer godt til sommersesongen!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Lakris-mandelbunn

200 g mandler

3 stk egg

200 g sukker

4 ts pulver av rålakris

Pasjonsfruktmousse

6 stk gelatinblader

400 g pasjonsfruktpuré

100 g melis

0,5 dl sitronsaft

300 g kremost med ananas-smak eller naturellsmak

1 stk vaniljestang, bare frøene

2,5 dl kremfløte

Pasjonsfruktgelé

2 stk gelatinblader

150 g pasjonsfruktpuré

50 g melis

Dekorasjon

1 porsjon bjørnebær

1 porsjon spiselige gullblader

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte mandelbunn

Begynn med mandelbunnen. Sett ovnen på 175 °C og ta fram en rund springform på 24–26 cm.

Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg, sukker og lakrispulver og kjør maskinen litt til. Tilpass mengde lakrispulver etter smak.

Hell blandingen over i formen og stek bunnen i 20–30 minutter.

Sjekk med en kakepinne etter 20 minutter. Hvis den er tørr når du tar den ut, er bunnen ferdig.

Avkjøl bunnen helt i formen.

Fremgangsmåte pasjonsfruktmousse 

I mellomtiden lager du pasjonsfruktmousse.

Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.

Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med melis og sitronsaft, og gi det et oppkok.

Ta kjelen av platen, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem oppi kjelen sammen med pasjonsfruktblandingen.

Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl deretter helt.

Ha kremost, kremfløte  og evt. vaniljefrø i en miksebolle og miks i ca. 5 min.

Tilsett den avkjølte pasjonsfruktblandingen og rør til alt er godt blandet. Miks i 5 minutter til. 

Hell pasjonsfruktmoussen over den avkjølte mandelbunnen i formen og sett den kaldt i minst 4 timer. I mellomtiden lager du pasjonsfruktgeléen som skal være på toppen.

Fremgangsmåte pasjonsfruktgelé

Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.

Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med melis og gi det et oppkok. Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinbladene og ha dem oppi sammen med pasjonsfruktpuréen. Rør til gelatinen er oppløst. Avkjøl geléblandingen helt før du heller den over den stive moussen. Sett formen kaldt i minst 1 time. Like før servering kan du dekorere kaken med for eksempel bjørnebær og evt. noen spiselige gullblader.  TIPS:Hvis du vil lage en ekstra frisk kake, kan du lage moussen av halvparten pasjonsfrukt og halvparten sitronsaft. Da trenger du ca. 20 pasjonsfrukter. Jeg kjøper ferdig pasjonsfruktpuré, det er mye billigere enn å kjøpe et stort antall pasjonsfrukter på butikken.
Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.