Muffins med vanilje og sjokolade - helt uten gluten og melk

Muffins med vanilje og sjokolade - helt uten gluten og melk

Saftige muffins med herlige biter av deilig mørk sjokolade og herlig vaniljesmak i bunnen. Disse er laget med kokosblomstsukker, men du kan selvfølgelig erstatte det med farin om ønskelig.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

1 dl

Soya alpro vanilje yoghurt

0.5 dl

vegetabilsk melk

3 stk

egg

2 dl

kokosblomstsukker

100 g

Melkefri sjokolade

3 dl

lyst glutenfritt mel

Slik gjør du det:

Bland soyayoghurt, soyamelk og fiberhusk i et litermål og la det stå og svelle i 5-10 minutter mens du rører sammen sukker og egg i en egen bolle. Mål opp det tørre og ha det over eggene før du rører inn melkeblandingen.Ha i sjokoladen helt til slutt.
Ha røren over i muffinsformer i brett, fyll dem maks 3/4 fulle. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca 10 minutter. For litt grovere variant kan du erstatte 1 dl lys melmix med glutenfritt havremel.
Vil du ha enda mer sjokoladesmak? Erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao.