Multekake med marengslokk - Dette er en herlig smaksbombe!
Foto: Foto: Svein Brimi

Multekake med marengslokk

Dette er en herlig smaksbombe!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk stiv eg­ge­do­sis av egg og suk­ker. Vend inn mel blan­det med ba­ke­pul­ver. Hell rø­ren i en smurt spring­form, 22–24 cm i dia­me­ter.

Stek suk­ker­brø­det ne­derst i ste­ke­ov­nen ved 160° i ca. 25 min. Av­kjøl suk­ker­brø­det på rist.

Legg suk­ker­brø­det til­ba­ke i spring­for­men. Dekk ka­ke­bun­nen med mul­ter og for­del over crè­me fraîche som er rørt sam­men med eg­ge­plom­mer og va­nil­je­suk­ker.

Pisk eg­ge­hvi­te­ne halvt stive og til­sett suk­ke­ret un­der fort­satt pis­king til seig ma­rengs. For­del ma­reng­sen på top­pen i for­men og lag fint møns­ter med en gaf­fel.

Sett for­men høyt i ste­ke­ov­nen ved 200° i ca. 15 min. Du må kik­ke litt inn i ov­nen un­der­veis for å unn­gå at ma­reng­sen blir brent.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.