Munker
De er fabelaktige, karamelliserte utenpå og myke inni...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkSlik gjør du det:
Smelt smøret.
Ha i sukker og melk. Varm opp til 37 grader. Ha i gjær.
Pisk inn egget og kardemommen. Vend inn melet (ikke rør for mye). La det stå og svelle i en liten time.
Med munkejern
Bruker du munkejern/munkepanne (en stekepanne med dype forsenkninger med størrelse på golfballer) varmes denne opp med smør og sukker. Fyll i røren og vend med gaffel eller skje etterhvert som de får farge. De skal bli mørke og karamelliserte utenpå.
Ikke munkejern?
Du kan fint lage dem i ovnen med muffinsbrett (eller tilsvarende type i mindre størrelse). Ha rikelig med smør i formene og dryss over genereøst med sukker. Ha deigen i formene og stek på ca 200 grader. Følg med og vend dem underveis slik at de brunes rundt det hele.
Dryss gjerne over melis ved servering.
TIPS: En god slump rom gir en nydelig smak og kan brukes for å variere (sammen eller uten kardemomme).