Munker - De er fabelaktige, karamelliserte utenpå og myke inni...
Foto: Erik Hannemann

Munker

De er fabelaktige, karamelliserte utenpå og myke inni...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret.

Ha i sukker og melk. Varm opp til 37 grader. Ha i gjær.

Pisk inn egget og kardemommen. Vend inn melet (ikke rør for mye). La det stå og svelle i en liten time.

Med munkejern

Bruker du munkejern/munkepanne (en stekepanne med dype forsenkninger med størrelse på golfballer) varmes denne opp med smør og sukker. Fyll i røren og vend med gaffel eller skje etterhvert som de får farge. De skal bli mørke og karamelliserte utenpå.

Ikke munkejern?

Du kan fint lage dem i ovnen med muffinsbrett (eller tilsvarende type i mindre størrelse). Ha rikelig med smør i formene og dryss over genereøst med sukker. Ha deigen i formene og stek på ca 200 grader. Følg med og vend dem underveis slik at de brunes rundt det hele.

Dryss gjerne over melis ved servering.

TIPS: En god slump rom gir en nydelig smak og kan brukes for å variere (sammen eller uten kardemomme).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Hvetekringle