Myk brownies med is og varm sjokoladesaus - Kunsten når du steker brownies er å få den sprø utenpå og med en deilig myk kjerne.
Foto: Øystein Westlie

Myk brownies med is og varm sjokoladesaus

Kunsten når du steker brownies er å få den sprø utenpå og med en deilig myk kjerne.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

200 g sjokolade, mørk

200 g smør

300 g sukker

4 stk egg

125 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

30 g sjokolade- hvit

Varm sjokoladesaus

2 dl kremfløte

3 ss sirup

0,5 ss honning

300 g sjokolade, mørk

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en form med bakepapir.

Kaken passer til en firkantet form på 20 x 20 cm. Har du ikke det, kan du bruke en rundform eller doble oppskriften og bruke en liten langpanne.

Dette er en utrolig enkel oppskrift, hvor du ikke engang trenger å finne fram miksmasteren. Bolle og visp fungerer veldig bra her.

Del smør og sjokolade i mindre biter og smelt det sammen i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Bruk en såpass stor bolle at du får plass til resten av ingrediensene i bollen. Ha i sukkeret og rør det inn. Tilsett eggene ett og ett og rør dem inn også. Bland hvetemel og vaniljesukker og sikt det inn i røren.

Del den hvite sjokoladen i mindre biter, men la det være litt størrelse på dem slik at de ikke smelter bort i prosessen. Ha i sjokoladebitene og rør alt sammen.

Hell røren over i den smurte formen og stek kaken på nederste rille i ca. 40 minutter.

La den avkjøles noe før du tar den ut av formen. Kaken holder seg i en lufttett boks på kjøkkenbenken i noen dager, eller den kan fryses.

Sjokoladesaus:

Ha fløte, sirup og honning i en kasserolle og gi det et oppkok. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen. Ta kasserollen av platen og tilsett sjokoladen. Rør rundt i sakte bevegelser med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet inn. Da får du en blank og glatt saus.

 

Sausen kan varmes forsiktig opp igjen hvis den rekker å bli kald før servering. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Troikakonfekt