Myke hvite kakemenn - Kakemenn hører julen til. Personliggjør dem ved å bruke et morsomt kakestempel!
Foto: Manuela Kjeilen

Myke hvite kakemenn

Kakemenn hører julen til. Personliggjør dem ved å bruke et morsomt kakestempel!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Oppskriften gir ca. 20–25 kakemenn. 

Sett ovnen på 175 °C og gjør klar et steke brett med bakepapir.

Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en miksebolle og miks det lyst og luftig.

Tilsett kremfløte og vaniljeekstrakt. (Du kan ev. bruke halvparten kremfløte og halvparten vaniljesaus for a gi kakene enda mer vaniljesmak.)

Sikt sammen hvetemel og hjortetakksalt. Tilsett melblandingen i to eller tre omganger, og miks til deigen kommer sammen.

Pakk deigen inn i plastfolie og trykk den litt flat. Legg den i kjøleskapet i minst 3 timer, eller helst over natten.

Kjevle ut deigen på et lett melet arbeidsbord, til den er 3/4 cm tykk, da far du nokså fluffy kjeks. Stikk ut kakemenn med en utstikker. Legg dem utover steke brettet og sett brettet i fryseren i 10 minutter.

Stek kjeksene på midterste rille i 8–10 minutter. Hvis du vil, kan du bruke et stempel på hver kjeks for du steker dem. Jeg kjøpte mitt i en hobbybutikk.

Hvis du lager tynnere kjeks, holder det antagelig med 6 minutter steketid.

Sjekk ofte for a se om de er ferdige. Avkjøl kakemennene helt for du eller barna eventuelt tegner på dem med en penn med spiselig blekk.

  • Oppbevar kakemennene i en tett kakeboks, eller frys dem ned.
Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.