Myke vafler med surmelk og vanilje

Myke vafler med surmelk og vanilje

Med surmelk i vaffelrøren, blir vaflene ekstra myke og gode. Disse er i tillegg smaksatt med vaniljesukker.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

100 g

smør

4 stk

egg

2 dl

sukker

2 ts

natron

500 g

hvetemel

Slik gjør du det:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Rør i surmelk, natron, vaniljesukkerog det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.
La deigen stå og svelle i ca 30 min.
Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.
Serveres nystekte sammen med syltetøy og rømme eller brunost. Vaflene er også gode uten noe på.