Nøttebunn med ost- og pasjonsfruktkrem dekket med marsipanlokk

Nøttebunn med ost- og pasjonsfruktkrem dekket med marsipanlokk

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Nøttebunn: Forvarm stekeovn til 170 °C. Pisk eggehviter og sukker til marengs (eggehvite stiv). Vend inn hakkede nøtter blandet med melis og kakao, bruk en slikkepott. Hell i smurt form, 24 cm (bunnen dekket med bakepapir). Stek i midt i varm stekeovn i ca 25 min. Avkjøl. Sukkerbrød: Forvarm stekeovn til 175 °C. visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend lett om med en slikkepott. Fyll i smurt og bakepapirkledt form, 24 cm. Stek på nederste rille i 15-20 min. Avkjøl. Ostekake med pasjonsfrukt Legg gelatinen i bløte i kaldt vann i ca 5 min (til den blir myk) Del pasjonsfrukt i to, skrap ut fruktkjøttet og ha i en sil. Bruk en skje eller en slikkepott og press fruktkjøttet gjennom silen. Kjør mascarponeost, sukker og 2/3 av pasjonsfruktsaften til en glatt masse i foodprocessor. Varm appelsinjuice til kokepunktet, trekk den vekk fra platen. Klem vannet av gelatinen og løs gelatinen opp i den varme appelsinjuicen. Tilsett appelsinjuicen i ostemassen i en tynn stråle, rør godt hele tiden. Vend inn pisket kremfløte. Hell ostemassen over den avkjølte nøttebunnen. Sett kaldt i kjøleskapet til ostemassen har stivnet, gjerne natten over. Del ev sukkerbrødet i to, det skal være 4-5 cm tykt. Legg sukkerbrødet over den stivnede ostekaken. Dynk med resten av pasjonsfruktsaften (ev appelsinjuice). Legg et lag pisket krem over sukkerbrødet og legg marsipanlokk over hele kaken. Pynt med marsipanroser og frisk frukt.