Nøttebrød - Denne oppskriften gir ett stort nøttebrød.
Foto: Foto: Svein Brimi

Nøttebrød

Denne oppskriften gir ett stort nøttebrød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett honning. Varm opp vann og melk til fingervarmt.

Rør gjæren og honningen ut i noe av den fingervarme væsken. Når gjæren har løst seg opp, hell resten av væsken i bollen.

Tilsett resten av ingrediensene, unntatt sesamfrø og/eller solsikkefrø og elt sammen til en glatt fin deig.

La den heve i 1–1½ time i romtemperatur (eller natten over i kjøleskapet).

Dryss litt mel og sesamfrø eller solsikkefrø på bakebordet. Vend ut deigen og form den til et stort brød.

Stek først brødet på 260° i 10 min. før du skrur ned varmen til 180 grader og fortsetter å steke brødet i ytterligere 30 min.

Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.