Nøttekake med bringebærmousse - Dette er en drøm av en kake...
Foto: Svein Brimi

Nøttekake med bringebærmousse

Dette er en drøm av en kake...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mal nøttene. Bland med melis

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek ved 160° i 30–35 min. Avkjøl i formen.

Mousse: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kjør bringebær og sukker i en kjøkkenmaskin i ca. 2 minutter. Sil pureen for å få bort frøene. 

Pisk fløten til krem og bland den med bringebærpureen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør den ut i 4 ss kokende vann. Rør til gelatinen løser seg opp. Bland den oppløste gelatinen i bringebærkremen. La den stå i kjøleskap i 30 min. Bre den over nøttebunnen og sett kjølig i 3–4 timer til moussen er stiv.

Pynt kaken med for eksempel friske bær, sjokolade og en rose fra hagen. Server gjerne med en bærsaus.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.