Nøttekake med yoghurt-og eggedosiskrem

Nøttekake med yoghurt-og eggedosiskrem

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Kake

Ingredienser

  • 250 g

    nøtter
  • 90 g

    fruktose
  • 5 stk

    eggehvite
  • Yoghurt- og eggedosiskrem:

  • 5 stk

    eggeplomme
  • 2 ss

    fruktose
  • 1 dl

    godt avrentyoghurtnaturell
  • Slik gjør du det:

    Finhakk nøtter i en foodprocessor eller mal på en kvern. Bland inn fruktose. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i nøtteblandingen. Hell i smurt form 22 cm, og stek på nederste rille i varm stekeovn ved 175 ºC, i ca 20 min. Yoghurt- og eggedosiskrem: Pisk eggeplommene og fruktosen til stiv og luftig eggedosis. Bland inn yoghurten. Tips: Yoghurt- og eggedosiskrem kan fryses til is, ogeventuelt tilsettes nøtter. Man kan også tilsette gelatin til fromasj.

    Kanskje disse også frister?