Nøtterull med plommer

Nøtterull med plommer

Oppskrift på deilig rullekake

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 3 stk

    egg
  • 1.5 dl

    sukker
  • 100 g

    hasselnøtter
  • 2 ss

    potetmel
  • 1.5 ts

    bakepulver
  • Fyll:

  • 3 dl

    kremfløte
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 50 g

    kokesjokolade
  • Marinerte plommer:

  • 25 stk

    Plommer (ca.)
  • 1 dl

    madeira
  • 3 dl

    sukker
  • 7.5 dl

    vann
  • Slik gjør du det:

    Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Mal nøt­te­ne og bland i sam­men med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.
    For­del dei­gen ut­over i en stor, ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken midt i ov­nen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv ka­ken over på et suk­ret kle­de el­ler mat­pa­pir. Fjern ba­ke­pa­pi­ret for­sik­tig. Av­kjøl ka­ken med lang­pan­nen over.
    Pisk krem­flø­ten og va­nil­je­suk­ke­ret til krem. For­del kre­men jevnt over nøt­te­bun­nen. Grov­hakk sjo­ko­la­de og dryss over. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den.
    Del ka­ken i pas­se sto­re ser­ve­rings­styk­ker og ser­ver med dei­li­ge ma­ri­ner­te plom­mer. Ha suk­ker, ma­dei­ra og vann i en kje­le. Kok i noen mi­nut­ter til suk­ke­ret er løst opp.
    Ha i plom­me­ne i og lam de trek­ke på svak var­me i 2 min. Legg plom­me­ne på rene syl­te­glass og hell la­ken over. Sett på lokk. La plom­me­ne av­kjø­les på kjøk­ken­ben­ken.
    Plom­me­ne kan opp­be­va­res i kjø­le­skap i ca. 2 uker.
    Tips: For­tvil ikke om ba­ke­pa­pi­ret sit­ter godt på ka­ken. Hvis noe av ka­ken hen­ger på pa­pi­ret, skra­per du det av og leg­ger det på ka­ken. Av­kjøl med lang­pan­nen over. Bre kre­men over og rull sam­men.