Nøtterull med plommer - Oppskrift på deilig rullekake
Foto: Svein Brimi

Nøtterull med plommer

Oppskrift på deilig rullekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Mal nøt­te­ne og bland i sam­men med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.

For­del dei­gen ut­over i en stor, ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken midt i ov­nen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv ka­ken over på et suk­ret kle­de el­ler mat­pa­pir. Fjern ba­ke­pa­pi­ret for­sik­tig. Av­kjøl ka­ken med lang­pan­nen over.

Pisk krem­flø­ten og va­nil­je­suk­ke­ret til krem. For­del kre­men jevnt over nøt­te­bun­nen. Grov­hakk sjo­ko­la­de og dryss over. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den.

Del ka­ken i pas­se sto­re ser­ve­rings­styk­ker og ser­ver med dei­li­ge ma­ri­ner­te plom­mer. Ha suk­ker, ma­dei­ra og vann i en kje­le. Kok i noen mi­nut­ter til suk­ke­ret er løst opp.

Ha i plom­me­ne i og lam de trek­ke på svak var­me i 2 min. Legg plom­me­ne på rene syl­te­glass og hell la­ken over. Sett på lokk. La plom­me­ne av­kjø­les på kjøk­ken­ben­ken.

Plom­me­ne kan opp­be­va­res i kjø­le­skap i ca. 2 uker.

Tips: For­tvil ikke om ba­ke­pa­pi­ret sit­ter godt på ka­ken. Hvis noe av ka­ken hen­ger på pa­pi­ret, skra­per du det av og leg­ger det på ka­ken. Av­kjøl med lang­pan­nen over. Bre kre­men over og rull sam­men.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.