Nakenkake - Enkel etasjekake med frukt og bær
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nakenkake

Enkel etasjekake med frukt og bær

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Kakebunn 1, 22 cm

4 stk egg

100 g sukker

100 g hvetemel

1 ts bakepulver

Kakebunn 2, 22 cm

5 stk egg

125 g sukker

125 g hvetemel

1 ts bakepulver

Flat kakebunn 3

3 stk egg

75 g sukker

75 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

Fyll til kakene

4 dl kremfløte

4 ss sukker

6 ss syltetøy

Pynt

 stk jordbær

 stk bringebær

 stk blåbær

Annonse

Slik gjør du det:

Sukkerbrød: 

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Flat kakebunn: 5-7 minutter på 210 grader.

Montering: Skjær bunnene i like så like deler som mulig. Fem deler av den største (ca. 22-24 cm) og fem deler av den minste (ca. 13-15 cm) Bunnene må være helt flate. Bruk gjerne bunnen av kakebunnen som topp. Pisk kremfløte til krem, tilsatt litt sukker. Legg på et lag med ditt favorittsyltetøy og et tynt lag med krem. Legg på en ny bunn og gjenta. Prøv å få kaka så rett som mulig.  Klem godt sammen og stryk kremen som tyter ut rundt kantene. Ikke for mye. Sett den lille toppen på og dryss på et lag med melis. Legg på frukt, blomster og bær etter ønske.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Sukkerbrød