Nakenkake

Nakenkake

Enkel etasjekake med frukt og bær

Elin Vatnar Nilsen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Kakebunn 1, 22 cm

4 stk

egg

100 g

sukker

100 g

hvetemel

Kakebunn 2, 22 cm

5 stk

egg

125 g

sukker

125 g

hvetemel

Flat kakebunn 3

3 stk

egg

75 g

sukker

0.5 ts

bakepulver

Fyll til kakene

4 ss

sukker

Pynt

Slik gjør du det:

Sukkerbrød

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2.Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Flat kakebunn: 5-7 minutter på 210 grader.
Montering: Skjær bunnene i like så like deler som mulig. Fem deler av den største (ca. 22-24 cm) og fem deler av den minste (ca. 13-15 cm) Bunnene må være helt flate. Bruk gjerne bunnen av kakebunnen som topp. Pisk kremfløte til krem, tilsatt litt sukker. Legg på et lag med ditt favorittsyltetøy og et tynt lag med krem. Legg på en ny bunn og gjenta. Prøv å få kaka så rett som mulig. Klem godt sammen og stryk kremen som tyter ut rundt kantene. Ikke for mye. Sett den lille toppen på og dryss på et lag med melis. Legg på frukt, blomster og bær etter ønske.