Nanbrød

Nanbrød

Her er den lettvinte oppskriften på nanbrød.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

500 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

1 ts

salt

1 ss

sukker

0.5 pk

tørrgjær

4 ss

olje

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.
Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du finner ut hvordan du vil ha dem).
Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Dersom de blåser seg opp så mye at brødene kommer i kontakt med grillelementet må du sette det på midterste rille.
Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

Kanskje disse også frister?