Slik gjør du det:
Rør inn smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og mel, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Ballene bør trykkes litt ned før steking.
Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt rom mellom dem fordi de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De er fullstendig myke når de er varme, og går veldig lett i stykker hvis du prøver å løsne dem. Du må vente til de er nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.