Neiman Marcus cookies

Neiman Marcus cookies

Cookies’ene fra Neiman Marcus skal være legendariske, så hvorfor ikke prøve å lage de hjemme?

Oppskrift av: Berit Nordgarden

Ingredienser

220 g

sukker

150 g

muscovadosukker

2 stk

Egg, store

2 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

salt

1 ts

natron

250 g

hvetemel

350 g

havremel

1.5 ts

espressopulver

250 g

sjokolade, hakket

Slik gjør du det:

Rør inn smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og mel, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Ballene bør trykkes litt ned før steking.
Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt rom mellom dem fordi de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De er fullstendig myke når de er varme, og går veldig lett i stykker hvis du prøver å løsne dem. Du må vente til de er nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.