Slik gjør du det:
Plukk eller klipp små fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke brenne når du tar på dem. Fjern eventuelt grove stilker. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter. Sil av kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene i en matprosessor. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong. La suppen koke ca. 5 minutter. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til suppen. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem. Smilende vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.