Neslesuppe med smilende egg - Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut , særlig når den serveres med kokte egg.
Foto: Astrid Hals

Neslesuppe med smilende egg

Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut , særlig når den serveres med kokte egg.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Plukk eller klipp små fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke ”brenne” når du tar på dem. Fjern eventuelt grove stilker. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter. Sil av kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene i en matprosessor. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong. La suppen koke ca. 5 minutter. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til suppen. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem. ”Smilende” vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Neslesuppe
fav Tid: 60 min
Neslerisotto