New York cheesecake - Klassisk, amerikansk ostekake bakt i ovnen.
Foto: Foto: Fredrik Solbakk Andersen/Letsbake.no

New York cheesecake

Klassisk, amerikansk ostekake bakt i ovnen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Kjeksbunn:

200 g digestive-kjeks

70 g meierismør

0,5 ts kanel

0,5 stk salt

Ostefyll:

300 g kremost naturell

85 g sukker

1 ss mel

1 stk egg

100 g sæterrømme

  frøene til en halv vaniljestang

Rømmetopping:

150 g creme fraiche

50 g melis

  frøene til en halv vaniljestang

Annonse

Slik gjør du det:

Kjeksbunn: Knus kjeksene ved å ha dem i en plastpose, og slå de til smuler med en kjevle. Det skal se ut som sand. Tilsett salt og kanel. Smelt smøret, og bland med kjeksen. 

Fordel kjeksbunnen over en 15 cm springform kledd med bakepapir, og stek på 180 grader i 10 minutter.

Ostefyll: Ha kremost og miks det i en kjøkkenmaskin i 2 minutter på lav hastighet. Etter 2 min har du i sukkeret litt og litt.

Ha i mel og kjør på lav hastighet i 1 min, tilsett så frøene fra vaniljestangen. Visp sammen egget, og ha det i gradvis mens du visper på lav hastighet. 

Tilsett rømmen, og vend denne forsiktig inn. 

Ha røren over i springformen, og stek på 200 grader i 10 min, skru ned temperaturen til 100 grader og stek i 25 min til. Etter 25 min skrur du av ovnen og lukker opp døren. Der lar du den stå til den er kald.

Rømmetopping: Rør sammen alt, og ha oven den avkjølte ostekaken. Sett så i kjøleskapet i 4 timer, eller over natten. Ta ostekaken ut av formen, og ta av bakepapiret. 

Server gjerne med jordbær!

Oppskrift:

Letsbake.no

Levert av: Lets bake
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.