Nougatbrownies

Nougatbrownies

Denne deilige oppskriften gir ca. 16 biter.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

200 g

kremost

200 g

sukker

2 stk

egg

100 g

smør

3 ss

kakao

100 g

hvetemel

Glasur:

60 g

smør

2 ss

melk

2 ss

kakao

100 g

Melis (ca. mengde)

pekannøtter og mandelflarn til pynt

Slik gjør du det:

Rør ost, vaniljesukker og 30 g av sukkeret sammen til en jevn krem, sett til side. Visp eggene og resten av sukkeret til luftig eggedosis.
Smelt smør på svak varme og rør inn kakao. Vend forsiktig inn smørblandingen, mel, bakepulver og grovhakkede pekannøtter i eggedosisen.
Hell halvparten av browniesblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne, 20 x 20 cm. Smør forsiktig ostekremen over og dekk med resten av browniesblandingen til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min.
Sjekk kaken med en kakepinne om den er ferdig stekt. Avkjøl i formen på rist. Smelt smøret og tilsett melken. Visp inn kakao og melis.
Juster melis etter hvor fast du ønsker glasuren. Smør glasuren over kaken og pynt med pekannøtter og mandelflarn.