Novembergryte med kokt kjøtt og grønnsaker servert med grønn saus - En tradisjonell og kraftig kjøttmiddag til mange, uten at den krever mye arbeid. Det tar litt tid å trekke kjøttet, men det passer seg selv slik at vi kan gjøre andre ting mens kjøttet trekker ferdig.
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Novembergryte med kokt kjøtt og grønnsaker servert med grønn saus

En tradisjonell og kraftig kjøttmiddag til mange, uten at den krever mye arbeid. Det tar litt tid å trekke kjøttet, men det passer seg selv slik at vi kan gjøre andre ting mens kjøttet trekker ferdig.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Serverer en italiensk inspirert grønn saus - en Salsa Verde til retten. Hvitløkmajones - aioli smaker også godt eller en lys saus laget på kraften fra kjøttet. Sausen kan smakes til med urter, sennep, kapers eller spinat. Begynn med å koke tungen . Legg tungen i kokende vann og la den trekke i 2 1/2 -3 timer, eller til skinnet utenpå tungen er lett å trekke av. Kok opp vann tilsatt buljong og litt salt (eller kraft) i en stor kasserolle og legg i kjøttet. De største stykkene først. Kok opp, skum godt og la kjøttet trekke til det er mørt ,50-60 min (trekketid er avhengig av type kjøtt og størrelse). Rens og del grønnsakene opp i store biter og la dem trekke med i kjøttgryten de siste 20-25 min. Den grove pølsen legges i de siste 10 min. Skyll persillen godt og fjern de grove stilkene. Hakk persille fint i en hurtigmikser sammen med ansjos, hvitløk, kapers og eggeplommer. Spe med olje i en tynn stråle og rør til en glatt saus. Smak til med salt, pepper og eddik. Ta opp tungen. Skyll den godt i kaldt vann. Skjær et lite snitt i skinnet utenpå tungen og trekk det av. Er Skinnet vanskelig å fjerne er ikke tungen ferdig trukket. Skjær opp kjøtt i skiver og del pølsene i biter og legg opp på et serveringsfat sammen med grønnsaker. Server med kokte poteter og grønn saus og ev brød.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Ossobucco
fav Tid: 120 min
Kalveragout