Nydelig nektarinpai med hint av vanilje - Nydelig fargerik, søt og syrlig. Denne nektarinpaien er en skikkelig sjarmør, med gylden skorpe og fruktig fyll! Dessuten er den enklere å lage enn du tror, her trenger nemlig ikke paideigen å avkjøles før steking. Ikke begeistret for nektariner? Bruk gjerne rabarbra! Oppskriften er nok til en stor pai laget i paiform på 22 cm.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Nydelig nektarinpai med hint av vanilje

Nydelig fargerik, søt og syrlig. Denne nektarinpaien er en skikkelig sjarmør, med gylden skorpe og fruktig fyll! Dessuten er den enklere å lage enn du tror, her trenger nemlig ikke paideigen å avkjøles før steking. Ikke begeistret for nektariner? Bruk gjerne rabarbra! Oppskriften er nok til en stor pai laget i paiform på 22 cm.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Deig:

Forvarm ovnen til 190 grader.

I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en smuldrete deig. Bland inn eggene.

Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på 22 cm.

Forstek i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll:

I en annen stor bolle visper du sammen sukker, maisstivelse, kanel, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

Kutt opp nektarinene i skiver og vend i sukkerblandingen.

Legg fyllet over paibunnen og hell over den ekstra saften som blir igjen i bollen. Det kan se ut som mye væske, men fyllet vil tykne under steking og bli fastere ved avkjøling.

Fordel den andre halvparten av deigen i klumper over toppen av fyllet.

Stek på 190 grader i 45-50 minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.

Avkjøl i formen, og servér.

Oppbevares i kjøleskap.

Oppskrift:

The Vanilla Monologues

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.