Nydelig nektarinpai med hint av vanilje

Nydelig nektarinpai med hint av vanilje

Nydelig fargerik, søt og syrlig. Denne nektarinpaien er en skikkelig sjarmør, med gylden skorpe og fruktig fyll! Dessuten er den enklere å lage enn du tror, her trenger nemlig ikke paideigen å avkjøles før steking. Ikke begeistret for nektariner? Bruk gjerne rabarbra! Oppskriften er nok til en stor pai laget i paiform på 22 cm.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Paideig

375 g

hvetemel

200 g

Hvitt sukker

0.25 ts

salt

2 stk

Egg, små

Nektarinfyll

6 stk

Nektariner

100 g

Hvitt sukker

4 ts

Maisstivelse

1 ts

kanel

1 ts

Vaniljeekstrakt eller ekte vaniljepulver

1 dl

Sitronsaft (saften av 1 stor sitron)

Slik gjør du det:

Deig

Forvarm ovnen til 190 grader.
I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en smuldrete deig. Bland inn eggene.
Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på 22 cm.
Forstek i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll

I en annen stor bolle visper du sammen sukker, maisstivelse, kanel, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
Kutt opp nektarinene i skiver og vend i sukkerblandingen.
Legg fyllet over paibunnen og hell over den ekstra saften som blir igjen i bollen. Det kan se ut som mye væske, men fyllet vil tykne under steking og bli fastere ved avkjøling.
Fordel den andre halvparten av deigen i klumper over toppen av fyllet.
Stek på 190 grader i 45-50 minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.
Avkjøl i formen, og servér.
Oppbevares i kjøleskap.