Nypemarmelade, nypemos og nypesuppe -
Foto: istockphoto

Nypemarmelade, nypemos og nypesuppe

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Plukk nypene fullmodne, røde og faste. Del nypene i to og rens dem for frø. Et godt tips er å skylle de rensede nypene i kaldt vann for å fjerne siste rest av frø. Nypemarmelade: Rens nypene som beskrevet ovenfor. Kok nypene i vann i 15-20 min, ta dem opp og del i litt mindre biter. Tilsett sukker i vannet og kok opp. Ha i nypene og sitronsaften, og kok til nypene er møre, 30-40 min. Fyll på rene glass, avkjøl, sett på lokk og oppbevar i fryseboks. Nypemos: Nypene trenger ikke renses, men fjern stilk og blomst. Kok nypene møre i vann ca. 1 time, bruk lokk. Gni små porsjoner av nypene gjennom en sikt, bruk en treskje eller en slikkepott. Tilsett litt av kokevannet om det er vanskelig å mose nypene. Nypesteinene skal ligge igjen i sikten. Fjern steinene før du moser en ny omgang med nyper. Kok eventuelt opp stein og nypeskall og mos nok en gang og mos på nytt. Mål opp nypemosen og ha i en kasserolle sammen med sukker og askorbinsyre (dvs sitronsyre) eller sitronsaft. Kok opp under omrøring og la koke et par min. Fyll på rene glass, avkjøl, sett på lokk og oppbevar i fryseboks. Nypesuppe: Kok nypene møre i vann uten sukker. Mos dem (se fremgangsmåte for nypemos). Mengden sukker og potetmel er for 1 liter nypemos. Mål mosen, kok opp og smak til med sukker. Om nødvendig med potetmel rørt ut i litt kaldt vann eller rømme. Server med hakkede mandler og rømme.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.