Oak Tree Cottage Lemon Slice

Oak Tree Cottage Lemon Slice

Dette er en australsk sitronpai som smaker herlig. Server med krem eller kanskje litt is.

Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Ingredienser

Slik gjør du det:

Springform eller paiform, 22 cm i diameter. I stekeovnen: 180°C, 20 minutter på nederste rille. Ha mel og sukker i bollen til en foodprocessor. Tilsett smørbitene, sitronsaften og skallet. La maskinen gå til alt har samlet seg og du har fått en passe fast deig. Klem deigen ut i formen, godt oppover kanten. Stek paiskallet på 180°C, i 20 minutter på nederste rille. Fyll: Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn sitronsaften og melet. Hell blandingen over i paibunnen og stek paien til sitronkremen har satt seg og er ferdig. I stekeovnen: 180°C i 15 minutter og 150°C i ca. 30 minutter. Avkjøl paien og dryss på melis før servering. Paien serveres gjerne med pisket krem.