Oksehalesuppe - Det er ikke lett å tenke seg til en mer smakfull suppe enn den du får når du koker oksehaler.
Foto: Christopher Sjuve

Oksehalesuppe

Det er ikke lett å tenke seg til en mer smakfull suppe enn den du får når du koker oksehaler.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Stek oksehalene i litt smør og olje til de får litt stekeflate. Skjær løken i biter og stek den med til den blir blank. Ha i vann til det dekker. Ha i tomatboksene, laurbær, en hel hvitløk (delt i to på tvers), anisfrø og gulrot. Ha i salt og pepper. La det koke minst to timer, men helst 3-4 timer. Det gjør ingenting om det koker 10-12 timer. Dersom du er redd det skal svi seg kan du sette gryta i ovnen på 100-150 grader. Om du ikke vil ha den rennende kan du ha i hvetemel - bare dryss 1-2 spiseskjeer over (ikke rør det inn - da klumper det seg) og la det koke med. Servering: Du kan servere den med kokte poteter (ha i potetbiter ca 20 minutter før servering). Men, du kan også servere den med potetmos. Da er det et poeng at du ikke serverer oksehalene som en suppe, men tykner den litt (med mel som koker med eller du kan jevne den med maisenna mot slutten).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Klassisk moussaka
fav Tid: 90 min
Roastbiff