Hopp til hovedinnhold
Opp-ned-kake

Opp-ned-kake

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn/topp:

100 g

nøtter

60 g

smør

0.5 dl

sukker

Deig:

3 dl

sukker

3 stk

egg

1 ss

kakao

1.5 ts

bakepulver

1 dl

kaffe

Fyll:

Slik gjør du det:

Hakk nøttene grovt. Kok opp smør, sukker og nøtter. Legg bakepair i bunnen av en rund form 24 cm og smør kantene med litt fett. Legg nøtteblandingen i bunnen av formen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i eggedosisen og rør sammen med kaffe til en glatt deig. Hell røren i formen og stek på nederste rille i varm stekeovnen 175 ºC i ca. 45 min. Avkjøl kaken på en rist. Bunnen på kaken blir topp når den legges på fat. Kaken kan deles i to og fylles med vaniljekrem/krem, eller du kan servere den med vaniljekrem ved siden av.