Oppskrift på Oreokjeks - Slik lager du verdens beste kjeks
Foto: Øyvind Lie

Oppskrift på Oreokjeks

Slik lager du verdens beste kjeks

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kjeks:

Bland kakao, mel og salt i en bolle. I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt med mikseren. Bland i ett og ett egg og vaniljeessens.

Bland i det tørre med mikseren. Kjør så lenge at det akkurat blander seg. Bruk en slikkepott til å blande inn restene i bunn av bollen.

Del deigen i to. Legg deigen mellom to bakepapir, stødd med mel. Kjevle begge deigene ut til ca 6mm tykkelse. Behold bakepapiret på og legg dem i kjøleskapet i minimum en time.  (deigen kan ligge i flere dager).

Forvarm ovnen til  180 C

Bruk en rund form, ca 5cm i diameter, og stans ut 64 sikler. Det som blir til overs kjevler du ut på nytt. Plasser kjeksen med ca 5 cm mellomrom på et nytt bakepapir. Avkjøl kjeksen i 20 min eller sett på kald stekeplate før steking.

Stek i ca 15 min. Følg nøye med, det er vanskelig å se at kjeksene brenner seg. Når de begynner å bli litt mørkere i kanten er de ferdige. De skal bli mørke brune, ikke svarte.

Avkjøl på rist.

Fyll:

Smelt Delfiafettet på svak varme. Bruk mikseren og lag en kremete blanding av smør og det smeltede delfiafettet. Bland inn melis og vaniljeessens.

Legg opp halvparten av kjeksene, med undersiden opp  og smør på en spiseskje med fyll. Legg på lokket.  

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Minicalzone
fav Tid: 1440 min
Eltefritt emmerbrød