Oreokake i 11 lag (Oreo Icebox Cake)

Oreokake i 11 lag (Oreo Icebox Cake)

Amerikansk Oreokake med wow-effekt!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

100 stk

Oreokjeks

5 ss

sukker

1 ss

Vaniljeekstrakt

Pynt

2 ss

sukker

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Finn frem et kakefat og del Oreokjeksene fra hverandre etter hvert som du bygger opp kaken (hvert "kakelag" består således kun halve Oreokjeks).
Pisk 9 dl kremfløte sammen med sukker og vaniljeessens til stiv fløtekrem.
Legg en kjeks i midten og plasser 6 kjeks i en sirkel rundt kjeksen i midten (la kremsiden på kjeksene vende oppover). Lag så en tredje sirkel med halve kjeks rundt der igjen.
Smør på et lag krem (du må holde litt på kjeksene i starten for at de ikke skal skli på kakefatet, men etter hvert som kaken blir høyere, blir det lettere å holde kaken på plass). Legg så på et nytt lag med halve kjeks og dekk med krem. Gjenta til du har 10-11 lag med kjeks med krem imellom. Dekk også øverste kjekslaget med et lag pisket krem (slik at også kjeksene på toppen blir myke).
Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter pisker du 3 dl kremfløte med sukker og vaniljeekstrakt til luftig fløtekrem og fordeler over kaken så den blir helt dekket og hvit.
Og så er kaken klar for servering! Enjoy!!!