Oreokake

Oreokake

Dette er en svært populær kake for store og små.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

Bunnen:

200 g

Knuste oreokjeks (uten fyll)

50 g

Revet mørk sjokolade (70 %)

0.5 pose

Toro sjokolademousse (lys type). Følg anvisning på pakken.

1.5 dl

lettmelk

Ostekrem:

150 g

Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)

100 g

melis

1.5 dl

Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)

120 g

Oreo i biter (med fyll)

Sjokolademousse:

0.5 pk

Tori sjokolademousse (resten av pakken)

1.5 dl

lettmelk

100 g

Oreo i biter (med fyll)

Slik gjør du det:

Kakeformen som er brukt her er en ring på 20 cm i diameter satt på et kakefat. For gjerne ringen før du begynner, da er du sikra hvis kaken skulle bli høyere enn formen.
Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som denne.
Lag sjokolademoussen først av39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Pulveriser kjeksen med stavmikseren, og bland deretter kjeks og sjokolade med moussen.
Sett kakeformringen på et kakefat og hell denne blandingen i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens du lager ostekremen.
Mascarpone, melis og vaniljesukker piskes først. Pisk deretter Condito Whippingen stiv, for så å blande osteblandingen og kremen/whippingen. Rør så inn bitene med Oreo forsiktig.
Fordel ostekremen oppå bunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.
Lag moussen og fordel den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i påvente av toppingen.
Etter påfyll av moussenblir formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.
Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)
Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holderfasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.