Slik gjør du det:
Kakeformen som er brukt her er en ring på 20 cm i diameter satt på et kakefat. For gjerne ringen før du begynner, da er du sikra hvis kaken skulle bli høyere enn formen.
Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som denne.
Lag sjokolademoussen først av 39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Pulveriser kjeksen med stavmikseren, og bland deretter kjeks og sjokolade med moussen.
Sett kakeformringen på et kakefat og hell denne blandingen i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens du lager ostekremen.
Mascarpone, melis og vaniljesukker piskes først. Pisk deretter Condito Whippingen stiv, for så å blande osteblandingen og kremen/whippingen. Rør så inn bitene med Oreo forsiktig.
Fordel ostekremen oppå bunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.
Lag moussen og fordel den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i påvente av toppingen.
Etter påfyll av moussen blir formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.
Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)
Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holder fasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.