Oreokake - Dette er en svært populær kake for store og små.
Foto: Foto: Tove Holter/Idèfull.no

Oreokake

Dette er en svært populær kake for store og små.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunnen:

200 g knuste oreokjeks (uten fyll)

50 g revet mørk sjokolade (70 %)

0,5 pose toro sjokolademousse (lys type). følg anvisning på pakken.

1,5 dl lettmelk

Ostekrem:

150 g mascarpone (du kan også bruke philadelphia eller tine kremost naturell)

100 g melis

1 ts vaniljesukker

1,5 dl condito whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)

120 g oreo i biter (med fyll)

Sjokolademousse:

0,5 pk tori sjokolademousse (resten av pakken)

1,5 dl lettmelk

100 g oreo i biter (med fyll)

Annonse

Slik gjør du det:

Kakeformen som er brukt her er en ring på 20 cm i diameter satt på et kakefat. For gjerne ringen før du begynner, da er du sikra hvis kaken skulle bli høyere enn formen.

Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som denne.

Lag sjokolademoussen først av 39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Pulveriser kjeksen med stavmikseren, og bland deretter kjeks og sjokolade med moussen.

Sett kakeformringen på et kakefat og hell denne blandingen i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens du lager ostekremen.

Mascarpone, melis og vaniljesukker piskes først. Pisk deretter Condito Whippingen stiv, for så å blande osteblandingen og kremen/whippingen. Rør så inn bitene med Oreo forsiktig.

Fordel ostekremen oppå bunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.

Lag moussen og fordel den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i påvente av toppingen.

Etter påfyll av moussen blir formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.

Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)

Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holder fasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.