Hopp til hovedinnhold
Orientalsk kylling

Orientalsk kylling

Oppskrift av: Sara Lewis
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er hentet fra "Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis på Cappelen forlag. UTSTYR En lav ildfast form En spiseskje En skjærefjel En liten kniv En middels stor kjele (Et desilitermål) En teskje En grillrist Aluminiumsfolie En gaffel En sil SLIK GJØR DU 1. Bland sammen hoisinsausen, soyasausen og oljen i bunnen av den ildfaste formen. Legg kyllingfiletene i formen. Øs sauseblandingen over dem med en skje, vend kyllingfiletene og øs blandingen over den andre siden også. Sett formen til side i 15 minutter. 2. Bruk skjærefjelen, skjær brokkolien i små buketter og stilkene i skiver. Fyll kjelen halvfull med kaldt vann og 1/2 teskje salt, kok det opp og ha oppi risen. Kok risen i 8 minutter. Tilsett brokkoli og erter og kok det i 4 minutter. 3. I mellomtiden forvarmer du grillen i 2-3 minutter. Legg aluminiumsfolie på grillristen, legg deretter kyllingbrystene på folien og grill dem i 10 minutter. Snu dem et par ganger til de er jevnt stekt - få hjelp av en voksen til dette. Legg kyllingfiletene over på skjærefjelen, hold en filet fast med gaffelen og skjær dem i tykke skiver. Det skal ikke sive ut rosa saft, gjør det det, legger du straks filetene tilbake under grillen i 3-4 minutter til. 4. Hell risen i silen, slik at vannet renner av, legg risen opp på serveringsfatet med en skje og legg kyllingskivene på toppen. Du kan pynte med tynne skiver av rød paprika eller gulrot hvis du vil.

Kanskje disse også frister?