Ossobuco med gremolata og risotto

Ossobuco med gremolata og risotto

Hovedingrediens i denne retten er kalveknoker. Ossobuco er en klassisk italiensk rett. Den trenger lang trekketid, men er ikke vanskelig å lage.

Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

En vid flat gryte, en kasserolle eller en leirgryte passer fint når man skal tilberede denne retten. Et viktig tilbehør til den ferdige retten er "gremolata", en smakfull krydderblanding bestående av sitron, persille og hvitløk. Skjær gulrøtter, stilkselleri, løk og hvitløk i små terninger. Stek grønnsakene i smør ved middels varme til de er myke og blanke. Rør hele tiden. Vend skiver av kalveknoke i hvetemel og stek i olje ved middels varme. Legg knokene over grønnsakene i en vid gryte. Hell oljen ut av pannen. Kok ut pannen med hvitvin og kok inn til det halve. Varm stekeovnen til 175 °C. Skåld og flå tomatene. Del dem i to og fjern kjernene. Skjær kjøttet i terninger (eller bruk hermetiske tomater). Finhakk persillen (stilkene medregnet). Hell kraften/buljongen i pannen med vinen. Tilsett tomater i terninger, hakket persille, krydder og smak til med salt. Hell sausen over knokene og grønnsakene. Kok opp. Legg på lokk og sett gryten i stekeovnen og la den stå og "trekke" 2-3 timer. Øs litt av kraften over knokene en gang i mellom.
Gremolata
Riv det gule skallet av sitronene fint opp, finhakk persille og hvitløk og bland alt sammen. Server ossobuco med risotto eller brød og evet en grønn salat og dryss gremolata over retten ved servering.
Risotto
Surr ris (aborioris eller rundkornet ris), safran og finhakket løk i olje eller smør. Spe med hvitvin og buljong/kraft i små porsjoner, la det koke inn mellom hver speeing. Rør inn revet parmesan i den ferdigkokte risen. (Følg fremgangsmåten på rispakken)
Tips: I stedet for risotto kan det serveres hjemmelaget potetmos smakt til med hvitløk.

Kanskje disse også frister?