Ostefondue - Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ostefondue

Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Finriv osten.

Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter for å få ut alkoholen. La vinen avkjøles noen minutter.

Rør ut maisena i vann. Bland maisena i vinen og bring opp mot kokepunktet.

Sett varmen på middels, og la blandingen kjøles ned noen minutter.

Rør rolig inn litt og litt finrevet ost over middels varme (start med små mengder, øk etter hvert). Vent med å tilsette nytt til forrige porsjon har smeltet (1-2 minutter i begynnelsen).

Bring blandingen så vidt til kokepunktet, og hell den over i et varmt fonduesett. Server med en gang med brødbiter på dyppespyd.

Pass på så varmen ikke blir for høy eller lav. Etter hvert som fonduen fordamper væske kan den tilsettes litt hvitvin eller sitronsaft som røres inn over varmen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Chèvresalat
fav Tid: 45 min
Flatstekt kylling
fav Tid: 120 min
Ostekake