Ostefondue - Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Forretter og småretter

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ostefondue

Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Dette trenger du

2 dl hvitvin

1 ts maisenna

1 ss vann

300 g gruyère

  littsitron/hvitvin til å holde liv i fonduen

Slik gjør du det:

Finriv osten.

Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter for å få ut alkoholen. La vinen avkjøles noen minutter.

Rør ut maisena i vann. Bland maisena i vinen og bring opp mot kokepunktet.

Sett varmen på middels, og la blandingen kjøles ned noen minutter.

Rør rolig inn litt og litt finrevet ost over middels varme (start med små mengder, øk etter hvert). Vent med å tilsette nytt til forrige porsjon har smeltet (1-2 minutter i begynnelsen).

Bring blandingen så vidt til kokepunktet, og hell den over i et varmt fonduesett. Server med en gang med brødbiter på dyppespyd.

Pass på så varmen ikke blir for høy eller lav. Etter hvert som fonduen fordamper væske kan den tilsettes litt hvitvin eller sitronsaft som røres inn over varmen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

Andrea (27) har solgt brukte sko og sokker for over 30.000 kroner

"Jeg kunne tenkt meg å kjøpe dine brukte strømper, helst etter trening. 750kr per strømpe? Klem :) "

Kvinneguiden |

Les mer

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK