Ostefondue - Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Forretter og småretter

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ostefondue

Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Dette trenger du:

2 dl hvitvin

1 ts maisenna

1 ss vann

300 g gruyère

  litt sitron/hvitvin til å holde liv i fonduen

Slik gjør du det:

Finriv osten.

Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter for å få ut alkoholen. La vinen avkjøles noen minutter.

Rør ut maisena i vann. Bland maisena i vinen og bring opp mot kokepunktet.

Sett varmen på middels, og la blandingen kjøles ned noen minutter.

Rør rolig inn litt og litt finrevet ost over middels varme (start med små mengder, øk etter hvert). Vent med å tilsette nytt til forrige porsjon har smeltet (1-2 minutter i begynnelsen).

Bring blandingen så vidt til kokepunktet, og hell den over i et varmt fonduesett. Server med en gang med brødbiter på dyppespyd.

Pass på så varmen ikke blir for høy eller lav. Etter hvert som fonduen fordamper væske kan den tilsettes litt hvitvin eller sitronsaft som røres inn over varmen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK