Ostefondue - Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Forretter og småretter

foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ostefondue

Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Dette trenger du

2 dl hvitvin

1 ts maisenna

1 ss vann

300 g gruyère

  littsitron/hvitvin til å holde liv i fonduen

Slik gjør du det:

Finriv osten.

Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter for å få ut alkoholen. La vinen avkjøles noen minutter.

Rør ut maisena i vann. Bland maisena i vinen og bring opp mot kokepunktet.

Sett varmen på middels, og la blandingen kjøles ned noen minutter.

Rør rolig inn litt og litt finrevet ost over middels varme (start med små mengder, øk etter hvert). Vent med å tilsette nytt til forrige porsjon har smeltet (1-2 minutter i begynnelsen).

Bring blandingen så vidt til kokepunktet, og hell den over i et varmt fonduesett. Server med en gang med brødbiter på dyppespyd.

Pass på så varmen ikke blir for høy eller lav. Etter hvert som fonduen fordamper væske kan den tilsettes litt hvitvin eller sitronsaft som røres inn over varmen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

Kamille |

Les mer

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

Kvinneguiden |

Les mer

Smarte triks for dem som bor alene

Åtte lure ideer.

Bonytt |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK