Hopp til hovedinnhold
Ostefylte kalverullader med ratatouille

Ostefylte kalverullader med ratatouille

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med ratatouille. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank. Tilsett aubergine i terninger og finhakket hvitløk og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt. Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30 -40. Ha i basilikum rett før servering. Kalverullader: Rør salt og pepper inn i det kvernede kjøttet. Tilsett egg og fløte. Bruker du muggost, skjær bort kanten på osten og del osten i biter så det blir to til hver. Del kjøttfarsen i like mange biter. Skyll hendene i kaldt vann og klapp ut kjøttfarsen i den ene hånden. Legg en ostebit i midten av farsen og form farsen til en rullader. Stek i smør i middels varm panne til rulladene er brune rundt det hele. Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn 180 ºC 10-12 min eller legg lokk på pannen og etterstek i 10-15 min på svak varme. Snu rulladene i pannen 2-3 ganger under etterstekingen. Server med ratatouille og nye poteter. Tips: bruker du fersk mozzarella (i lake) som fyll, legg litt urtekrydder sammen med osten.