Ostekake fra New York

Ostekake fra New York

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ha blandingen i en springform, 22 cm. Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet. Varm stekeovnen til 175 ºC. Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og halvparten av det revne sitronskallet. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen (la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min. Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker, resten av sitronskallet og skrap ut frøene av vaniljestangen. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min til den er blank og fast. Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres. Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.

Kanskje disse også frister?