Slik gjør du det:
Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakefom med bakepapir (bruk springform som er 20 cm i diameter eller 6-8 porsjonsformer). Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter.
Pisk sammen ost, eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene stive og fløten til krem i forskjellige boller. Vend inn rørte bringebær i kremen og bland forsiktig inn ostekrem og stivpiskede eggehviter.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i 1/4 dl kokende vann til gelatinplatene løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt i 4 timer eller natten over.
Pynt kaken md bringebær og Opera mints.
Server gjerne ekstra bringebærsyltetøy til kaken.
TIPS: I stedet for bringebærsyltetøy, kan du bruke bringebærcoulis (bringebærpure). Det lager du ved å kjøre bringebær i en hurtigmikser med litt sukker (smak deg til) og sil av frøene. Da får du en deilig og frisk bærpure som passer til ostekaker, is og andre typer desserter.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.