Ostekake med bringebær - Deilig ostekake med bringebær som passer utmerket som dessert!
Foto: Foto: Svein Brimi

Ostekake med bringebær

Deilig ostekake med bringebær som passer utmerket som dessert!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

10 stk kjeks med skogsbærsmak (skogsbærdrøm)

100 g smør

Fyll

4 pl gelatin

200 g kremost

3 stk egg

1,5 dl sukker

1 ss vaniljesukker

3 dl kremfløte

2 dl bringebær, rørt sammen til

Pynt

  ekstra bringebærsyltetøy

  hele bringebær

  opera mints

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakefom med bakepapir (bruk springform som er 20 cm i diameter eller 6-8 porsjonsformer). Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter.

Pisk sammen ost, eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Pisk eggehvitene stive og fløten til krem i forskjellige boller. Vend inn rørte bringebær i kremen og bland forsiktig inn ostekrem og stivpiskede eggehviter.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i 1/4 dl kokende vann til gelatinplatene løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt i 4 timer eller natten over.

Pynt kaken md bringebær og Opera mints.

Server gjerne ekstra bringebærsyltetøy til kaken.

TIPS: I stedet for bringebærsyltetøy, kan du bruke bringebærcoulis (bringebærpure). Det lager du ved å kjøre bringebær i en hurtigmikser med litt sukker (smak deg til) og sil av frøene. Da får du en deilig og frisk bærpure som passer til ostekaker, is og andre typer desserter.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold