Ostekake med gelelokk - Enkel ostekake laget med gele i fyllet og på toppen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Ostekake med gelelokk

Enkel ostekake laget med gele i fyllet og på toppen

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Topping: 1 pakke jordbærgele 2.5 dl vann

Jordbær

1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.

2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.

3. Pisk sammen kremost (for eksempel Philadelphia), melis og sitornsaft + skall.

4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten. 

5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).

6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. 

7. Når kremen har stivnet - kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl. 

8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet. 

Oppskrift:

Besøk bloggen min her

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Boller med krem
fav Tid: 60 min
Sitronfromasj
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold