Ostekake med kaffelikør - En deilig ostekake som smelter i munnen.
Foto: Synøve Dreyer

Ostekake med kaffelikør

En deilig ostekake som smelter i munnen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 25 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl. Hev temperaturen i ovnene til 240 grader. Fyll: Visp kremost og sukker til en luftig masse. Tilsett, hvetemel, vaniljesukker, Tia Maria, egg og crème fraîche i ostemassen under lett visping. Bruk gjerne en håndvisper. Hell ostemassen i den avkjølte formen. Stek kaken i 10 minutter ved 240 grader og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og åpne ovnsdøren, la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer før den tas ut og settes kaldt. Topping: Rør inn kaffelikør i crème fraîche/kesam og smør dette på toppen av den avkjølte kaken før servering. Dryss over kakaopulver. Pynt gjerne med biter av hvit og mørk sjokolade.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Ostekake