Ostekake med karamellsaus - Himmelsk god ostekake med kremost, mascarponeost og vidunderlig, hjemmelaget karamellsaus!
Foto: Svein Brimi

Ostekake med karamellsaus

Himmelsk god ostekake med kremost, mascarponeost og vidunderlig, hjemmelaget karamellsaus!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.

Pisk ost, melis og vaniljesukker i en food processor til en glatt røre. Bland inn fløten og hell osteblandingen over kjeksbunnen. La stå natten over i kjøleskap.

Karamellsaus: Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet, beveg kasserollen forsiktig underveis så det ikke brenner seg. Ikke rør da sukkeret lett krystalliserer seg. Når sukkeret har smeltet, rør forsiktig, men konstant til du har mørk karamell.

Varm fløten mens sukkeret smelter.

Del smøret i terninger og bland det inn i karamellen. Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i 3 minutter.

La karamellsausen avkjøles før den helles over ostekaken rett før servering. Pynt gjerne med Toffiffee.

TIPS: Tilsetter du brunt sukker i karamellsausen i stedet for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Karamellsaus