Ostekake med kirsebærsaus
Dette er en drøm av en ostekake med frisk saus av kirsebær.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
15 stk
kornmo-/digestivekjeks2 ss
sukker0.5 ts
kanel, malt90 g
smør, smeltetOstemasse:
700 g
kremost naturell150 g
sukker1 stk
vaniljestang0.5 ts
vaniljesukker3 ss
sitronsaft4 stk
eggRømmeblanding:
5 dl
lettrømme7 ss
sukker1 stk
vaniljestangBærsaus:
3 dl
kirsebærsaft1 dl
kirsebær, frosne1 ss
potetmelSlik gjør du det:
Bunn: Kjør det tørre sammen i en foodprosessor. Bland inn smør. Legges på bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn på 175 grader i 10 minutter. Ostemasse: Kjør kremost, sukker, vaniljesukker, vaniljestangfrø og sitronsaft i en foodprosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen. Stekes i ovn på 120 grader i 45 60 minutter, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (skjelver litt). Rømmeblanding: Kjør rømme, sukker og vaniljestangfrøene på lav hastighet i en foodprosessor. La blandingen stå kjølig i ca 30 minutter. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 grader i 3 5 minutter. Kaken kan gjerne stå i 2 3 dager før den skal spises. Da gir frøene i vaniljestangen mer smak fra seg. Bærsaus av kirsebær: Bland saft og potetmel kaldt. Gi det et oppkok og rør hele tiden. Når sausen er ferdig, blandes de frosne kirsebærene i. Avkjøl.