Ostekake med mintsmak - Denne kaken med ulike friske smaker er en fryd for ganen...
Foto: Svein Brimi

Ostekake med mintsmak

Denne kaken med ulike friske smaker er en fryd for ganen...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland 

det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett i fryseren mens du forbereder fyllet.

Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. 

Visp eggeplommer og sukker til det blir hvitt og luftig. 

Visp ost og fløte til krem 

i en annen bolle. Bland sammen eggeblandingen og ostekremen og fordel det i to like store mengder i hver 

sin bolle. 

Mintkrem: Kjør mynte 

og lime med en stavmikser 

til mynten er finhakket. 

Smelt 3 gelatinplater i 3 ss kokende vann og rør til det har løst seg opp. Ha det i mynteblandingen. Bland dette med ostekremen i den ene bollen. Miks det sammen med en stavmikser til det 

blir klumpfritt. 

Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Fordel den grønne kremen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake 

i fryseren mens du tilbereder resten og til kremen har 

stivnet litt.

Jordbærkrem: Varm 

jordbær i en kjele og sil bort fruktkjøttet. Ha 3 myke 

gelatinplater i den varme sausen og rør til det har løst seg opp. Avkjøl noe.

Hell avkjølt jordbærsaus 

i den andre skålen med ostekrem og bland godt til det 

blir klumpfritt, gjerne med 

en stavmikser. Tilsett rød konditorfarge til passe rød farge. Fordel jordbærkremen over mintkremen og sett i 

fryseren i ca. 45 min.

Jordbærgelé: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Del jordbærene i skiver og varm dem i en kjele med sukker i ca. 10 min. Sil 

bort fruktkjøttet.

Tilsett limesaft og de myke gelatinplatene. Rør om så 

alt blander seg og sett til avkjøling i 10 min. Hell jordbærgeleen forsiktig over 

ostekaken og sett den tilbake i fryseren i ca. 6 timer.

Ved servering: La kaken stå ute i romtemperatur i 20 min før den serveres. Pynt med jordbær, limeskiver og mynteblader.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.