Slik gjør du det:
Ha kjeksen i en dobbel brødpose og bruk en kjevle til å knuse kjeksen (inklusive det hvite fyllet). Du kan bruke en hurtigmikser også, men fyllet i kjeksen setter seg ofte fast i kniven. Smelt smøret og bland inn kjekssmulene.
Ha en kakering på et fat (22 cm i diameter). Klem kjeksblandingen i bunnen og pass på at du klemmer kjeksblandingen godt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter. Smelt sjokoladen i vannbad og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremost, melis og vaniljesukker til en jevn og klumpfri krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 0,5 dl kokende vann. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.
Pisk fløten stiv, bland den inn i ostekremen og fordel det over kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett kjølig i 3-4 timer, gjerne natten over.
Pynt med knuste Oreokjeks og noen pikekyss.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.