Ostekake med rømme -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Ostekake med rømme

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel og ha i en smurt springform, 24/26 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i 10 min. Bland sammen kremost, revet skall og saft av sitron, frø fra vaniljestang og egg til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Smak på ostemassen før den helles over den forstekte bunnen. Stek i varm stekeovn 120 °C i ca 45 min, til ostemassen har "satt" seg (den skal fremdeles være litt skjelvende). Visp sammen rømme og sukker og skrap ut frøene av vaniljestangen. Fordel blandingen forsiktig over den varme kaken (pass på at det ikke går "hull" på dem stekte ostemassen når du heller over rømmeblandingen). Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over. Server med friske bær.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Sitron- og ostekake