Ostekake med rabarbara - Rabarbara i ostekake er en uvanlig, men digg kombinasjon...
Foto: Anders Martinsen

Ostekake med rabarbara

Rabarbara i ostekake er en uvanlig, men digg kombinasjon...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kjør mandler og kjeks til en smulet masse i en food processor.

Tilsett smeltet smør. Kjør massen sammen.

Trykk smulene ut i en ildfast form, 20 x 30 cm, kledd med bakepapiri bunnen.

Bland sammen mascarpone, crème fraîche, egg og sukker og hell det over bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150° i ca. 1 time.

Skrell rabarbraen og del den i like lange lengder. Legg dem i en kjele og hell over sukker. La rabarbraen koke på svak varme til den er mør. Ta den ut av kjelen og la den avkjøles på et stykke kjøkkenpapir, slik at overflødig væske forsvinner.

Legg stilkene på når kaken er ferdig stekt. Pensle med smeltet ripsgelé. Skjær kaken i firkanter og server.

Pynt gjerne med litt frisk mynte.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.